torsdag, september 14, 2006

Lazie? No Grazie!

Vi har vunnit Millenniets sista derby men framför allt har vi vunnit derbyt.

Århundradets sista derby blev en glädjefest för dom rödgula spelarna och dess supporters. Redan i första halvlek hade Montella och Delvecchio gjort varsitt mål.

Sammandrag av matchen den 21 November 1999:

AS Roma krossar serieledarna Lazio
Roma tog kommandot efter endast sju minuter när Delvecchio utnyttjade en perfekt genomskärare ifrån Christian Zanetti, bollen slogs i mål precis innanför Luca Marchegiani's högra stolpe. Fyra minuter senare fördubblade Roma sin ledning med en fotokopia av det första målet när Montella löpte på en långpassning för att till slut chippa in bollen över Luca Marchegiani.

Romas supportrar var nu i ett glädjerus medan ett chockat Lazio var tvunget att spela mer offensivt samtidigt som dom blottade sin svaga backlinje än mer.

I tjugosjätte minuten serverar Totti Delvecchio en briljant passning, Delvecchio slår då in 3-0. Fem minuter senare blev Romas fest komplett när Montella plockade ned en passning och passerade både Mihajlovic och Marchegiani för att placera in bollen i ett öppet mål.